– Som alltid er anklagene lagt frem uten bevis og uten forslag om å diskutere hendelsen med Russland på ekspertnivå, sier utenriksleder Konstantin Kosachev i Føderasjonsrådet i Russland til nyhetsbyrået Tass.

Kosachev forteller også til at en ansatt ved Føderasjonsrådet ble holdt i varetekt etter spionanklager.

Uttalelsen kommer etter at Utenriksdepartementet meldte at Russland sto bak datainnbruddet i Stortinget 24. august i år. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide fortalte tirsdag ettermiddag at departementet nå har kalt den russiske ambassaden på teppet.

– Det er analyser fra våre sikkerhets og etterretningstjenester vi baserer beslutningene på, og de analysene er tydelige. Det er viktig for oss å holde Russland ansvarlige fordi denne type hendelser er alvorlig.

DN har vært i kontakt med den russiske ambassaden i Norge, som hittil ikke har kunnet kommentere saken.

PST etterforsker fortsatt

Kort tid etter meldingen fra Utenriksdepartementet, uttaler Politiets sikkerhetstjeneste PST at de ikke vil peke ut Russland på det nåværende stadiet av etterforskningen.

– Etterforskningen pågår uavhengig av hva man kommuniserer politisk og blir ikke påvirket av det. Når den er ferdig vil vi gå ut med hva vi mener har skjedd, sier PSTs kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken til NTB.

– Det er flere andre enn oss som gir regjeringen informasjon i denne saken, så hva de bygger anklagen på, må dere nesten spørre regjeringen om. Vi etterforsker saken, og etterforskningen pågår uavhengig av det som har kommet fra regjeringen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.