– Google og Meta har gjennom å stoppe reklame på sine plattformer i Russland, tatt fra opposisjonen muligheten til å gjennomføre antikrig-kampanjer, og med dette gitt Putin en grandios gave, skrev Aleksej Navalnyj i en tale til Copenhagen Democracy Summit, torsdag.

En kopi av talen ble senere publisert på hans offisielle blogg. Det var nyhetsbyrået Reuters som først meldte om saken.

Kun dager etter Russlands invasjon av Ukraina, stoppet Google og Meta reklame rettet mot russiske brukere. Ingen av de to selskapene svarte umiddelbart på spørsmål om å kommentere Navalnyjs anklager, skriver Reuters.

Navalnyj, som for øyeblikket sitter fengslet i Russland, sa videre at Silicon Valley-gigantene står overfor en rekke spørsmål de nå må ta stilling til. Ett av disse er hvor vidt de virkelig er «nøytrale plattformer».

– Hvordan skal internett behandle statlige direktiver, gitt at Norge og Uganda ser ut til å ha noe forskjellige ideer internettet og demokratiets rolle.

– Vi elsker teknologi. Vi elsker sosiale nettverk. Vi ønsker å leve i et samfunn med fri flyt av informasjon. La oss finne ut hvordan vi skal hindre de slemme i å bruke informasjonen til å drive sine nasjoner og resten inn i middelalderens mørke.

Copenhagen Democracy Summit holdes 9. til 10. juni, og er en plattform for stemmer som kjemper globalt for frihet og demokrati.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.