Men for de to øvrige nøkkelindeksene holdt oppturen helt inn. Fra starten fredag var alle de tre nøkkelindeksene i pluss, ledet an av industriaksjer. 

Teknologiindeksen Nasdaq avslutter et sterkt halvår med en marginal nedtur siste dagen. Likevel er første halvår 2017 det beste halvåret siden 2009, da den steg voldsomme 43,9 prosent, skriver Marketwatch. 

Indeksen steg 14,2 prosent i første halvår, selv om den siste uken har vært noe mer traurig enn den foregående perioden. Den siste uken har den falt fra nesten 6.300 poeng, mens den nå endte på 6.140,42 poeng

Før børsåpning fredag kom det en rekke makrotall fra USA.

Årsveksten i inflasjonen falt til 1,4 prosent, det laveste siden desember 2015 og godt under Federal Reserve sitt inflasjonsmål på 2,0 prosent.

DNB Markets mener at den nedadgående tendensen er overraskende i lys av at arbeidsmarkedet strammer seg til.

«Det er grunn til å tro at nedgangen i kjerneinflasjonen er midlertidig og at de negative effektene vil avta fremover», skriver meglerhuset, som legger til at lav inflasjon tilsier likevel at Federal Reserve vil kunne fortsette med sine gradvise og forsiktige rentehevinger», skriver meglerhuset.

Etter børsåpning fredag ble det lagt frem tall for Chicago-PMI og University of Michigan-indeksen.

Ellers skal Berkshire Hathaway utøve en warrant til å kjøpe 700 millioner ordinære aksjer i Bank of America. Bank of America steg lenge på nyheten, men endte ned 0,3 prosent til 24,26 dollar.(Vilkår)

Den brede S&P 500-indeksen har steget 8,2 prosent i første halvår, med teknologiaksjene som den sterkeste sektoren.

Fredag stiger for øvrig oljeprisen. Et fat nordsjøolje med levering i august koster 48,88 dollar, opp 1,25 dollar.

Da handelen stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut på Wall Street: