– Ikke bare valgte vår president i dag en tyrann fremfor enn sin egen etterretning, han valgte også Russlands interesser foran landet han har sverget å beskytte, skriver Yates på Twitter.

– Alle amerikanere bør heve stemmene sine. La verden høre hva vi står for, skriver hun videre.

Uttalelsen kommer etter at Trump i Helsingfors nektet å stille seg bak konklusjonen fra amerikansk etterretning om at Russland blandet seg inn i presidentvalget i 2016. Senere samme dag la presidenten ut en melding på Twitter hvor han sa at han har stor tillit til USAs etterretning.

– Må komme overens

– Som jeg sa i dag, og mange ganger tidligere, så har jeg STOR tillit til MINE etterretningsfolk. Men jeg innser også at for å skape en lysere fremtid, så kan vi ikke bare fokusere på fortiden – som verdens to største atomvåpenmakter må vi komme overens, skrev Trump på Twitter mandag kveld.

Trump sparket Yates kort tid etter at han ble innsatt som president. Hun var visejustisminister i Obama-administrasjonen i to år før hun fungerte som justisminister i ti dager under Trump. Da ble hun løst fra stillingen fordi hun hadde instruert justisdepartementet til ikke å forsvare Trumps innreiseforbud. Siden da har hun politisk kritisert presidenten.

Trump sier han har stor tillit til USAs etterretning

Jeg har stor tillit til USAs etterretning, skriver Donald Trump på Twitter samtidig som kritikken hagler etter toppmøtet med Russlands president.

Trumps Twitter-melding kommer få timer etter at han i Helsingfors nektet å stille seg bak konklusjonen fra amerikansk etterretning om at Russland blandet seg inn i presidentvalget i 2016.

– Som jeg sa i dag, og mange ganger tidligere, så har jeg STOR tillit til MINE etterretningsfolk. Men jeg innser også at for å skape en lysere fremtid, så kan vi ikke bare fokusere på fortiden – som verdens to største atomvåpenmakter må vi komme overens! skriver Trump på mandag kveld.

På hjemmebane har Trump fått massiv kritikk fra både demokrater og republikanere for opptredenen på pressekonferansen med Vladimir Putin etter toppmøtet mellom de to presidentene.(Vilkår)

USAs president kritiserer Nato-landene for handel med Russland
Donald Trump møtte Nato-sjef Jens Stoltenberg til frokostmøte før Nato-toppmøtet.
03:22
Publisert: