Det opplyser Lee Kyu-Chul, talsmann for gruppen som har hatt ansvar for å etterforske korrupsjonssaken, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Påtalemyndigheten opplyser at tiltalen kommer senere tirsdag.

Påtalemyndigheten ba mandag om å få forlenget etterforskningen av Lee Jae-young. Samsung-toppen ble pågrepet tidligere i måneden og ble siktet for bestikkelser og korrupsjon.

Kontroll

Det mistenkes at 48-åringen har gitt bestikkelser tilsvarende over 330 millioner kroner til president Park Geun-hyes nære venninne Choi Son-sil. Sistnevnte har havnet i hardt vær i en sak der hun skal ha utnyttet vennskapet med presidenten til å presse store bedrifter for penger.

Påtalemyndigheten mener pengene ble betalt for å sikre støtte fra regjeringen i en sammenslåing av to Samsung-tilknyttede selskaper, noe som skulle sikre Lee kontroll over teknologigiganten, ifølge Wall Street Journal.

Har utbetalt

Lee nekter for å ha gjort noe galt, det samme gjør Park og Choi.

Samsung har samtidig bekreftet utbetalingene, men avviser at de ble gjort for å sikre politisk gevinst.

Det er statsminister og fungerende president Hwang Kyo-ahn, som tar seg av Parks oppgaver mens saken pågår, som satte foten ned for en forlengelse av etterforskningen, skiver AFP. Årsaken er bekymring for den politiske stabiliteten i landet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Huawei P10 førsteinntrykk
Vi deler våre førsteinntrykk av Huaweis nye toppmodell.
02:20
Publisert: