Hvis Huawei hadde fått fortsette som tidligere, ville konsernet sannsynligvis gått forbi Samsung og blitt verdens største smarttelefonprodusent, i solgte enheter, i løpet av året. Sanksjonene fra USA gjør at Samsung gjør alt det kan for å beholde ledertrøyen noen kvartaler til.

Publiserte bilder

Samsung har store forventninger til lanseringen av Galaxy Note 10. Invitasjonene er sendt ut til bransjejournalister og analytikere for en lansering av modellen 7. august. Dette er den mest avanserte smarttelefonen fra Samsung i 2019.

Det amerikanske telesynet Federal Communications Commission (FCC), som må godkjenne modellen, har kommet Samsung i forkjøpet og lagt ut bilder og detaljerte tekniske spesifikasjoner av modellen.

Skjermen på Galaxy Note 10 er på over 6,6 tommer. For første gang har Samsung fjernet den tradisjonelle hodetelefonpluggen. Man må benytte trådløs lydoverføring via bluetooth.
Skjermen på Galaxy Note 10 er på over 6,6 tommer. For første gang har Samsung fjernet den tradisjonelle hodetelefonpluggen. Man må benytte trådløs lydoverføring via bluetooth. (Foto: Report No.)

Smarttelefonen er 7,76 centimeter bred og 16,25 centimeter høy (6,66 tommer) med en nesten heldekkende skjerm – litt større enn fjorårsmodellen.

For første gang har Samsung fjernet den tradisjonelle hodetelefonpluggen. Nå må man benytte trådløs lydoverføring via bluetooth.

Samsung vil lansere flere modeller, blant annet en med 5G-funksjonalitet for neste generasjon mobiltelefonnett. Dette er allerede bekreftet av den amerikanske mobiloperatøren Verizon.

Samsungs Galaxy Note 10 kommer med tre kameraer på baksiden, og en sensor som støtter kameraene for å skape optiske dybdeeffekter.
Samsungs Galaxy Note 10 kommer med tre kameraer på baksiden, og en sensor som støtter kameraene for å skape optiske dybdeeffekter. (Foto: Report No.)

Den testede modellen kommer med tre kameraer på baksiden, og en sensor som støtter kameraene for å skape optiske dybdeeffekter. Huaweis toppmodell P30 Pro har også denne funksjonaliteten, som skal skape troverdige dybdeeffekter i portretter.

Høyere pris

Samsung vil lansere Note 10-modellen om fire uker i New York – samme sted som fjorårets modell ble lansert. Det er ikke kjent hva prisen på smarttelefonen blir, men Samsung økte prisene på Galaxy S10-modellene som ble lansert i vinter.

Lekkasjer fra tyske mobildistributører viser at prisen på Note 10 starter på 999 euro, ifølge Winfuture.de. Dette er over 30 prosent mer enn fjorårsmodellen. I Norge ble Note 9-modellen solgt fra 9999 kroner. Dette kan gi en pris på nesten 13.000 kroner for den nye modellen.

De nye modellene vil ha mer datalagring. Standardmodellen vil sannsynligvis komme med 256 gigabyte datakapasitet og støtte for trådløs lading og hurtiglading med 45 watt. Galaxy S10-modellen har 25 watt.

Pinlig for toppsjefen

Samsung kom med resultatvarsel i forrige uke. De venter et driftsresultat på 6500 milliarder won (47 milliarder kroner) siste kvartal. Dette er 56 prosent lavere enn for et år siden. Samsung la i 2017 et løp hvor målet var å ha en stabil resultatvekst frem til 2022.

I løpet av kort tid vil den brettbare Galaxy Fold-modellen relanseres. Denne vil ha en pris på rundt 20.000 kroner. Den ble trukket tilbake etter kort tid på grunn av problemer med hengsler og den brettbare skjermen.

– Dette har vært pinlig. Jeg presset gjennom lanseringen før modellen var klar, sa Samsung Mobiles toppsjef dj Koh i et intervju med The Independent nylig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.