Medianen for boligleie i San Francisco er skyhøye 4.450 dollar, rundt 36.900 kroner – nesten tre ganger boligleien i Houston.

Dette har fått firmaer til å gå kreativt til verks for ikke å svi av enorme summer ved å gjøre business i byen, skriver Business Insider.

I stedet for å ansette lokale talenter i Bay Area i San Francisco, har det Houston-baserte advokatfirmaet Patterson and Sheridan kjøpt en privatjet til 25 millioner kroner for å fly inn advokatene sine en gang i måneden for å holde kundemøter.

Bruker flyet for å lokke talenter

Selskapet bruker det ni seter store flyet, som koster 2.500 dollar timen (20.700 kroner) å ha i bruk, som et verktøy for å rekruttere topptalenter. Firmaet håper å tiltrekke seg dyktige unge advokater som vil jobbe med de store teknologiselskapene, men ikke har råd til å bo i Silicon Valley-området.

Flypendlingen med privatfly er billigere enn å ansette lokale advokater i San Francisco, og også billigere enn å flytte Texas-advokater med Silicon Valley-oppdrag til området, påpeker selskapet.

– De unge menneskene som vi ønsker å ansette har høye forventninger som er vanskelige å innfri. Å leie en bolig i San Francisco er så dyrt at de ikke engang har råd til å ha bil, sier partner Bruce Patterson i Patterson and Sheridan til The New York Times.

Flyturen mellom Houston og San Francisco tar tre-fire timer, og ifølge leder Todd Patterson i advokatfirmaet sparer advokatene svært mye tid på å ta privatfly fremfor å ta ordinært rutefly på strekningen, siden de slipper å møte opp tidlig på flyplassen, gå i kø gjennom sikkerhetskontrollen og sjekke inn bagasje – og ikke minst kan de jobbe i ro og fred om bord på vei til og fra møter.(Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Ikke kjøp disse julegaven. Ingen ønsker de!
Kjetil Wiedswangs julekalender: Økonomer har sett på gaveutvekslingen og funnet den totalt irrasjonell. Hver tiende gave vi får er totalt uønsket.
01:02
Publisert: