– Statsadvokaten i Jerusalem tok for kort tid siden ut tiltale mot statsministerens ektefelle, heter det i en kunngjøring.

Ifølge tiltalen har Sara Netanyahu bestilt mange og dyre catering-måltider, til tross for at det er ansatt kokk på fulltid i statsministerboligen.

Konfrontert med dette hevdet hun at kokken ikke var til stede, noe politiets etterforskning skal ha avdekket var galt.

Mat for nærmere 800.000 kroner er ifølge det israelske justisdepartementet på uriktig vis fakturert den israelske stat. Sara Netanyahu nekter for å ha gjort noe galt.

Statsminister Benjamin Netanyahu er også under etterforskning for en rekke forhold, og i februar konkluderte israelsk politi med at han bør tiltales for korrupsjon og økonomisk utroskap.

Ifølge politiet har ekteparet Netanyahu blant annet tatt imot bestikkelser til en verdi av over 2,2 millioner kroner fra Hollywood-produsenten Arnon Milchan og den styrtrike australieren James Packer.

De to mistenkes også for å være involvert i en korrupsjonssak som er under opprulling rundt den israelske telegiganten Bezeq, og etterforskere fra politiet har flere ganger troppet opp hjemme hos paret.

Netanyahu nekter i likhet med kona for å ha gjort noe galt og hevder at han er utsatt for en politisk heksejakt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.