– Noe som påvirker min og andre elevers mentale helse er bekymringen om at vi eller en venn kan bli skutt på skolen. Kan du fortelle meg konkret hva administrasjonen har gjort og vil gjøre for å hindre disse meningsløse tragediene? spurte 13 år gamle Benje Choucroun Sanders.

Choucroun opplyste også at han nettopp hadde vært med på en øvelse på hva de skal gjøre dersom det skulle oppstå en skyteepisode på skolen. Han var på besøk i Det hvite hus i forbindelse med et program for å barn i USA i aktivitet.

The New York Times har publisert en video fra pressekonferansen.

Spørsmålet kom nok litt uventet på Sanders, som var på gråten da hun svarte.

- Lei meg

– Jeg tror ikke det finnes noe verre for et barn eller foreldre å vite at barna ikke føler seg trygge på skolen. Så jeg er lei meg for at du føler det sånn, sa Sanders før hun tok et kort åndedrag og opplyste om at kommisjonen for skolesikkerhet, som presidenten har satt ned, møtes denne uken.

– De skal diskutere de beste måtene å håndtere dette på og hvordan vi kan gjøre alt som står i vår makt for at elever skal føle seg trygge på skolen og for at foreldre skal ha det godt med å levere dem, sa Sanders, før hun raskt gikk videre til neste spørsmål.

Trump har tidligere sagt at han vil se på mulighetene for strengere bakgrunnssjekker og for å heve aldersgrensen på kjøp av våpen. Han har også foreslått at lærere skal kunne bære våpen. Forslagene har ikke gitt resultater og Trump har tvitret at det ikke finnes mye politisk støtte "(for å si det mildt)» for å heve aldersgrensen.(Vilkår)

Meretes Utvalgte: «Må ha»-sancerre
Sancerre passer den tidlige sommervarmen ypperlig. Dette er vinen å drikke til lette salater, til grønne ferske asparges og til skalldyr.
01:05
Publisert: