– Presidenten kommer til å kunngjøre beslutningen sin om en omfattende strategi, som hans administrasjon støtter, og det vil vi gjøre i løpet av de kommende dagene, sier Det hvite hus' talsperson Sarah Huckabee Sanders.

– De har ikke levd opp til avtalens ånd, sier Trump ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Det iranske regimet støtter terrorisme og eksporterer vold og kaos i hele Midtøsten, legger han til.

Washington Post siterer kilder tett på Det hvite hus' Iran-strategi, som sier at Trump mener avtalen ikke er i USAs interesse, og at han vil holde en tale om dette, trolig torsdag 12. oktober.

Trump vil med det sende saken videre til Kongressen.

Det vil i så fall være det første skrittet i en prosess som vil kunne føre til at USA gjeninnfører sanksjoner mot Iran, noe som igjen kan føre til at atomavtalen som begrenser Irans atomprogram, vil kunne rakne.

«Flause»

Atomavtalen mellom Iran på den ene siden og USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og Tyskland på den andre siden, ble undertegnet i 2015.

Avtalen innebærer internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i bytte mot at de økonomiske sanksjonene mot Iran oppheves.

Under Trumps tale til FNs hovedforsamling i september kalte han avtalen for en «flause» og «en av de verste avtalene» USA noen gang har inngått.

Under en høring i Senatet tirsdag sa forsvarsminister Jim Mattis at en atomavtale er i USAs interesse, og indikerte dermed at landet bør beholde avtalen.

Testoppskyting

Irans nyutviklede Khorramshahr-missil ble avduket av den iranske revolusjonsgarden i september. Missilet har angivelig en rekkevidde på 2.000 kilometer og kan nå store deler av Midtøsten, inkludert Israel.

TV-bilder viste en testoppskytning av missilet. Iranske myndigheter uttalte da at de «snart» ville gjennomføre en test.

Irans president Hassan Rouhani har gjort det klart at landet ønsker å fortsette sitt rakettprogram.

– Uansett om du liker det eller ikke, skal vi styrke vår militære kapasitet til et nivå som er nødvendig for avskrekking, sa Rouhani i en tale kort tid før det nye missilet ble vist fram fredag.(Vilkår)

Huang (9) ble sendt 200 mil bort fra familien for å bli verdens beste
Hver dag spiller over 300 millioner kinesere nasjonalsporten bordtennis. Møt talentet Huang Tse Tien (9) på toppidrettsskolen Dongdan i Beijing.
03:13
Publisert: