Snøstormen «Stella» på østkysten av USA gjorde at SAS kansellerte alle flyvninger fra Skandinavia til New York tirsdag formiddag. Men onsdag flyr SAS som vanlig. Det betyr at reisende fra Gardermoen klokken 11 på formiddagen onsdag kan møte på flyplassen til vanlig tid.

Tirsdag ble alle fly som skulle gått fra de skandinaviske hovedstedene Oslo, Stockholm og København tirsdag formiddag, med retur på ettermiddagen amerikansk tid, innstilt på grunn av været. Rundt tusen reisende ble berørt.

Norwegian fløy som normalt fra Gardermoen til John F. Kennedy-flyplassen i New York tirsdag ettermiddag. Selskapets flyvninger fra London og Karibia til den amerikanske østkysten gikk også som normalt.

Informasjonssjef Kunut Morten Johansen i SAS sier til DN at SAS gjenopptar trafikken til New York onsdag. Kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian opplyser at selskapet flyr som planlagt til den amerikanske østkysten.

Flyaksjer stupte

Amerikanske flyaksjer har falt kraftig mandag og tirsdag på grunn av uværet. United Continental, American Airlines, Southwest og Delta er alle kraftif ned på børsene tirsdag.

Over 5000 flyvninger er kansellert til og fra flyplasser på østkysten av USA mandag og tirsdag.

Været er nå i bedring og SAS og Norwegian flyr som vanlig til USA onsdag. SAS kansellerte alle flyvninger fra Skandinavia til New York tirsdag.(Vilkår)