Qatars emir Tamim bin Hamad al-Thani snakket lørdag med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman om å drøfte den diplomatiske konflikten, melder begge lands nasjonale nyhetsbyråer.

Dette var den første offentlige dialogen mellom lederne etter at USAs president Donald Trump tilbød seg å mekle i striden.

Saudi-Arabia, Bahrain, De forente arabiske emirater og Egypt brøt alle diplomatiske forbindelser til Qatar 5. juni. De fire landene anklager Qatar for å støtte ekstremister og terrorgrupper.

Kronprins Mohammed bin Salman ønsket henvendelsen fra Qatar velkommen, ifølge det saudiarabiske nyhetsbyrået SPA, og at detaljer ville bli annonsert senere etter at Saudi-Arabia har konferert med Emiratene, Egypt og Bahrain.

Men like etter anklaget SPA det statlige nyhetsbyrået i Qatar (QNA) for å ha meldt at det var Saudi-Arabia som hadde tatt initiativ til dialogen.

– Det som ble publisert av QNA er en fortsettelse av qatarske myndigheters forvrenging av fakta, skrev SPA, og la til at dialogen mellom landene var stanset.(Vilkår)