Ifølge en anonym kilde innen kanadiske myndigheter, har Canada rådført seg med Sverige og Tyskland i forbindelse med konflikten.

Begge landene har tidligere løst diplomatiske konflikter med Saudi-Arabia, og kanadierne skal også ha planer om å ta kontakt med Storbritannia og De forente arabiske emirater.

Den kanadiske ambassaden i Saudi-Arabia uttrykte i forrige uke «alvorlig bekymring» over fengslingen av en rekke menneskerettsaktivister i Saudi-Arabia.

Ber om umiddelbar løslatelse

Blant dem er Nassima al-Sadah og Samar Badawi.

– Vi oppfordrer myndighetene i Saudi-Arabia til umiddelbart å løslate dem og alle andre fredelige menneskerettighetsaktivister, skrev ambassaden på Twitter.

Utviste ambassadøren

Den saudiarabiske regjeringen mener på sin side at Canada har blandet seg «i landets interne anliggender» ved å offentlig uttrykke støtte til aktivistene.

Mandag valgte Saudi-Arabia å utviste Canadas ambassadør og samtidig kalle hjem sin egen ambassadør fra Canada.

I tillegg har Saudi-Arabia lagt alle nye handelsavtaler med Canada på is.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sondre Nordstad Moen er Europas raskeste maratonløper.
Fart, smerte og vilje – slik kommer han seg gjennom løpets 42.195 meter.
01:37
Publisert: