– Vi er klar til å hjelpe Saudi-Arabia sånn at hun kan beskytte sitt territorium, sa Putin på en pressekonferanse i Ankara, der han mandag møtte presidentene i Iran og Tyrkia.

– Saudi-Arabia kan gjøre det på samme måte som Iran allerede har gjort, ved å kjøpe det russiske missilsystemet S-300, og på samme måte som Tyrkia allerede har gjort ved å kjøpe det russiske missilsystemet S-400, fortsatte Putin.

Tidligere mandag advarte regjeringen i Moskva mot en forhastet reaksjon på angrepene, som amerikanske tjenestemenn har gitt Iran skylda for.

Houthi-opprørerne i Saudi-Arabias naboland Jemen har fra før tatt på seg ansvaret for lørdagens angrep. Saudi-Arabia står i spissen for en koalisjon som i over fire år har kriget mot Iran-allierte opprørere i Jemen, som ifølge FN rammes av verdens største humanitære krise.

Irans president Hassan Rouhani sier angrepene ble utført i selvforsvar.

– Jemen er mål for daglige bombardement. Det jemenittiske folk er blitt tvunget til å svare, de forsvarer bare seg selv, sa Rouhani på pressekonferansen i Ankara mandag kveld.

Houthi-opprørerne har truet med å utføre flere droneangrep og oppfordret utlendinger til å holde seg unna Saudi-Arabia.

Angrepene rammet den saudiarabiske oljeindustrien hardt og tvang landet til å innstille halvparten av sin oljeproduksjon. Dermed forsvant umiddelbart 5,7 millioner fat olje per dag fra verdensmarkedet, noe som tilsvarer over 5 prosent av verdensproduksjonen. Det har ført til et historisk byks i oljeprisene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.