– Det finnes ingen avtale. Det er falske nyheter, skriver Bruce Riedel ved Brookings Institution i en kommentar på tenketankens egen nettside.

Riedel har arbeidet for de siste fire amerikanske presidentene. Han siterer kilder i Kongressen og amerikansk forsvarsindustri og framholder at den såkalte våpenavtalen er en bunke med dokumenter som enten beskriver Saudi-Arabias ønske om våpenleveranser eller som viser til avtaler som ble inngått mens Barack Obama var president.

Det hvite hus har beskrevet et møte mellom Trump og Saudi-Arabias kong Salman i Riyadh 20. mai som en seremoni der det ble signert våpenavtaler verdt 110 milliarder dollar.

Noen få dager etter besøket, tvitret Trump at han var i ferd med å bringe «hundrevis av milliarder med dollar» tilbake til USA fra Midtøsten, og at dette ville bety massevis av jobber.

Ifølge Riedel er oljeprisen for lav til at Saudi-Arabia har nok penger til å få levert alle våpnene som står på kongedømmets ønskeliste.

Riedel er pensjonert CIA-analytiker og har vært seniorrådgiver i det nasjonale sikkerhetsrådet i Det hvite hus i nesten 30 år.(Vilkår)

Hyttebilen
Alfa Romeo Stelvio er like egnet som transport til hytta som til operaen i Milano.
00:53
Publisert: