Sean Spicer trakk seg fredag som pressesekretær for Det hvite hus. Han erstattes nå av Sarah Huckabee Sanders, tidligere assisterende pressesekretær, forteller informasjonssjef i Det hvite hus Anthony Scaramucci på en pressekonferanse fredag.

Det ble bekreftet på den samme pressekonferansen at den tidligere hedgefond-forvalteren Scaramucci tar over jobben som kommunikasjonssjef.

Spicer skal ha trukket seg fordi han ikke liker valget av Scaramucci, skriver en rekke amerikanske medier, deriblant The New York Times. Spicer fortsetter i jobben frem til august. 

På pressekonferansen sa Scaramucci at han har et godt forhold til Spicer og stabssjef Reince Priebus. Det har gått rykter i flere amerikanske medier om at Priebus ikke ønsker at Scaramucci skal få en jobb i Det hvite hus. 

Sean Spicer er ferdig som talsmann for Donald Trump. 
Sean Spicer er ferdig som talsmann for Donald Trump.  (Foto: Pablo Martinez Monsivais /AP/NTB Scanpix)

Scaramucci samlet inn penger for Trump under valgkampen og har lenge blitt koblet til jobber i Trump-administrasjonen. Ifølge Bloomberg kunne man høre applaus fra kontoret til kommunikasjonsstaben i Det hvite hus like før New York Times publiserte saken. 

CNN skriver at Trump i lengre tid har ønsket å ansette Scaramucci i Det hvite hus. Ansatte i Det hvite hus er «sjokkerte» over at Spicer har trukket seg, ifølge nyhetskanalen.

På vei ut

Det har i lengre tid vært kjent at Spicer sannsynligvis kom til å gi seg som talsmann for Donald Trump. Det hvite hus har i det siste også gått bort fra å bruke 

CNN melder at Trump ba Spicer om å fortsette i jobben, noe pressesekretæren avviste. 

Etter å ha skapt en rekke mediesaker på grunn av tabber, har Spicer i det siste vært sjeldnere og sjeldnere foran kamera. En tidligere taleskriver for president George W. Bush, Noam Neusner, har kalt jobben som pressesekretær «den nest vanskeligste i Washington».

Spicer og Trump har ofte slitt med å samkjøre kommunikasjonen. Blant annet har Spicer flere ganger sagt at innreiseforbudet til presidenten ikke er et forbud, noe Trump senere skrev at det var på Twitter. 

Flere tabber

Spicer er blitt kjent for sine mange angrep på pressen og flauser etter at han fikk jobben som pressesekretær. Episoden da han sa at selv ikke Adolf Hitler brukte kjemiske våpen mot sitt eget folk er spesielt beryktet.

Spicer beklaget uttalelsen en rekke ganger.

Dagen etter at Trump ble innsatt som president gikk Spicer til angrep på pressen, ettersom han mente at de hadde dekket innsettelsen dårlig. Det var store uenigheter om hvor mange som hadde møtt opp, og både Trump og Spicer hevdet at rekordmange kom. 

Ifølge The Guardian har Trump lenge vært misfornøyd med jobben Spicer har gjort. 

En annen Spicer-episode som vekket oppsikt, var da han skal ha søkt tilflukt i buskene utenfor Det hvite hus etter at Trump sparket daværende FBI-direktør James Comey. Ifølge Washington Post ropte Spicer til reportere tidligere på dagen at Comey var sparket, før han låste seg inne på kontoret sitt. (Vilkår)

Slik blir man en god butler
Kanadiske Conrad Bogus (28) har studert døgnet rundt i åtte uker for å bli den perfekte butler. Bli med på siste skoledag på International Butler Academy.
02:01
Publisert: