– Dette blir det største publikumet som noen gang har sett Emmy-utdelingen. Både her og rundt om i verden, sa Spicer, og gjorde narr av den amerikanske presidentens påstand om rekordoppmøte under innsettelsen hans i januar.

Det var Stephen Colbert, som debuterte som programvert etter selv å ha vunnet ni Emmy-statuetter, som ønsket Spicer velkommen på scenen. Også han gjorde narr av presidenten og sa at han ser frem til å lese Trumps twittermeldinger.

Colbert leder programmet «The Late Show with Stephen Colbert» på CBS.

Spicer sa opp jobben som presidentens talsmann i juli.

Sean Spicer gjorde narr av Donald Trump under åpningen av Emmy-prisutdelingen.
Sean Spicer gjorde narr av Donald Trump under åpningen av Emmy-prisutdelingen. (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP/NTB scanpix)

Emmy til Baldwin

Alec Baldwin vant Emmy for rollen som Trump
Skuespilleren vant prisen for beste birolle i en komiserie, for sin rolle som president Donald Trump på «Staurday Night Live».

– Jeg burde vel si «endelig, her er Emmyen din, herr president», sa Baldwin og gjorde narr av Trumps gjentatte klager på at TV-programmet hans «Celebrity Apprentice» aldri har fått noen pris.

Trump har selv uttrykt stor misnøye over skuespillerens tolkning av ham. Opprinnelig skulle imitasjonen være en midlertidig greie under valgkampen, men da Donald Trump seilte inn som president fortsatte Alec Baldwin å gestalte ham.

«Staurday Night Live» vant også to andre priser, og var til sammen nominert i 22 kategorier.(Vilkår)