Secret Service har ansvaret for å sikre USAs finansielle og kritiske infrastruktur, og har også ansvaret for sikkerheten til landets ledere.

Etaten ledes av Randolph Alles. Mandag kveld bekreftes det at USAs president Donald Trump bedt sin fungerende stabssjef Mick Mulvaney om å gi Alles sparken. Han fungerer ennå i stillingen, men skal ha blitt bedt om å fratre.

Secret Service-sjefen rapporterer direkte til USAs sikkerhetsminister. Det er mindre enn ett døgn siden Kirstjen Nielsen forlot denne stillingen. Nielsen blir erstattet av Kevin McAleenan, som hittil har vært sjef for USAs toll- og grensesikkerhetsbyrå CBP.

Også nyhetsbyrået AP har kilder som opplyser at Alles avgang er ventet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.