Onsdag forrige uke ble det kjent at norske Thomas Borgen trekker seg som konsernsjef i Danske Bank etter hvitvaskingsskandalen i bankens filial i Estland.

Nå melder danske Finans at banken er «millimeter fra å utpeke en ny toppsjef».

Flere kilder med innsikt i saken forteller at ny toppsjef vil bli presentert «veldig snart».

– Hvis vi ikke om 14 dager har en kandidat klar vil man med rette kunne anklage oss for at vi seiler rundt som et skip uten kaptein, sier en sentralt plassert kilde til Finans.

Og den mest sannsynlige kandidaten er bankens nåværende finansdirektør Jacob Aarup-Andersen (40), sier kilder til avisen.

Men det skal også være et ukjent, mens sterkt begrenset, antall eksterne kandidater som er med i sluttkampen.

– Det ville overraske meg hvis ikke løsningen er Jacob Aarup-Andersen, sier en tredje Danske Bank-kilde til Finans.

«Kronprins»

Enkelte kilder peker imidlertid på at Aarup-Andersen ikke har tung nok ledererfaring for å bli ny toppsjef.

Berlingske Business skrev i sommer at Jacob Aarup-Andersen blir kalt «Danske Banks kronprins», men at analytikere mente han er for ung til å overta etter Borgen.

Berlingske Business forteller om en kometkarriere etter at han avsluttet en mastergrad ved Københavns Universitet.

Som 25-åring drar Aarup-Andersen til England der han i rundt ti år jobber som analytiker blant annet i investeringsbanker som Goldman Sachs, Highbridge Capital Management og Montrica.

I 2012 kommer han tilbake til Danmark. Først som finansdirektør i Danica Pension før han i 2016 overtar samme stilling i Danske Bank. I april i år overtok han også sjefsstolen i Wealth Management-divisjonen i banken.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Forskere har dokumentert uventet effekt: Slik gikk det da Aibel gikk fra kontorer til åpne landskap
02:50
Publisert: