Senatet har også vedtatt en fordømmelse av den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman, som flertallet holder ansvarlig for drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

Jemen-resolusjonen ble vedtatt med 57 mot 38 stemmer. Washington Post skriver at representantene er opprørte og frustrerte over president Donald Trumps manglende vilje til å fordømme saudiarabiske myndigheters rolle i Khashoggi-drapet, og vedtaket ses som skarp kritikk av presidenten.

Resolusjonen vil ifølge avisen neppe overleve behandlingen i Representantenes hus, og er dermed først og fremst symbolsk. President Trump har også muligheten til å legge ned veto mot vedtaket.

Republikanerne har flertall i Senatet, og vedtakene ble gjort med støtte fra både Republikanere og Demokrater.

– I dag forteller vi Saudi-Arabias despotiske regjering at vi ikke vil ta del i deres militære eventyr, sier den uavhengige Vermont-senatoren Bernie Sanders, som stemmer med Demokratene.

I tillegg til Khashoggi-drapet, ligger også bekymring over stadig økende sivile lidelser i Jemen bak avgjørelsen i Senatet. Resolusjonen vil ikke bli behandlet i Representantene hus før i januar.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik lager du rakfisk helt selv
I 25 år har Leiv Vambheim laget rakfisk. Her er prosessen fra A til Å.
00:00
Publisert: