McConnell gjorde det klart at han mener riksrettssaken er basert på partipolitisk raseri, og at bevisene er av det helt tynneste slaget.

– Representantenes hus har gjennomført den mest forhastede, minst grundige og mest urettferdige riksrettsgranskingen i moderne historie, sa McConnell og understreket at det nå er Senatets plikt å rette opp det som er gjort.

Artikkelen fortsetter under videoen

Slik fungerer riksrett
Bloomberg forklarer prosessen frem til riksrett
01:05
Publisert:

I sitt svar til McConnell brukte Demokratenes senatsleder Chuck Schumer McConnells egne ord mot ham.

– McConnell planlegger den mest forhastede, minst grundige og mest urettferdige riksrettssaken i moderne historie, sa han.

Schumer peker på at McConnell har nektet Demokratene å innkalle vitner til saken når den går i Senatet, trolig i januar.

Han sa at vitnene de vil innkalle, er ledende Trump-utnevnte tjenestemenn, som ikke er demokrater.

– Vi vet ikke om deres vitnemål vil frikjenne presidenten eller bevise hans skyld, men vitnene burde høres, sa Schumer.

Blant de fire vitnene Demokratene ønsker å innkalle, er stabssjef i Det hvite hus Mike Mulvaney og tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton. Trump nekter dem å vitne i Representantenes hus.

McConnells ord i Senatet torsdag var det klareste tegnet hittil på at Republikanerne har til hensikt å frikjenne Trump, selv om deres rolle i Senatet er å være en nøytral jury.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.