Beverly Young Nelson (56) holdt en pressekonferanse på mandag hvor hun sa at Roy Moore begikk seksuelle overgrep mot henne da hun var 15 og 16 år.

– Jeg trodde han skulle voldta meg, sa Nelson på en pressekonferanse sammen med sin advokat.

Hun brøt sammen da hun forklarte hvordan Moore skal ga angrepet henne i bilen, tatt kvelertak rundt halsen og truet henne.

– Han så på meg og sa: «Du er et barn. Jeg er politiadvokat i Etowah Contry. Ingen vil tro deg hvis du forteller noen om dette», sa hun.

– Tror på kvinnene

Nelson er den femte kvinnen som de siste to ukene har kommet med tilsvarende påstander mot Moore – dommeren som kjemper om Alabamas plass i Senatet. Denne plassen ble ledig da Jeff Sessions ble utnevnt til justisminister i januar.

Republikanernes senatsleder Mitch McConnell, som har som jobb å sørge for at republikanerne beholder majoriteten i Senatet, mener at Moore ikke har noe å gjøre i det ene av de to kamrene i USAs føderale lovgivende forsamling.

Kandidat for en plass i Senatet, Roy Moore, er i hardt vær etter stadig flere beskyldninger om overgrep mot unge kvinner.
Kandidat for en plass i Senatet, Roy Moore, er i hardt vær etter stadig flere beskyldninger om overgrep mot unge kvinner. (Foto: Wes Frazer/Getty Images/AFP/NTB Scanpix)

– Moore bør tre til side. Jeg tror på kvinnene, sa McConnell på mandag kveld.

Valget skal finne sted den 12. desember. Hvis velgerne i Alabama sender Moore til Washington, D.C., kan partikollegene sende ham tilbake.

– Jeg tror på enkeltpersonene som har stått frem med anklagene mot Roy Moore. De har vist mot og fortalt sannheten. De har vist at han er uegnet til å stille som kandidat. Hvis han vinner, bør Senatet stemme for å utvise ham, da han ikke oppfyller de etiske og moralske kravene som stilles til senatorer, sa Cory Gardner, som leder National Republican Senate Committee, mandag kveld.

Viktig valg

Alabama-valget er spesielt viktig for balansen i Senatet. Republikanerne har 52 plasser av totalt 100. Hvis de mister én plass, har de knappest mulig flertall og kan få problemer med å gjennomføre agendaen. Om ett år er det nye mellomvalg.

En ny meningsmåling foretatt av Realclearpolitics.com viser at Moore har et lite forsprang på demokratenes kandidat Doug Jones i Alabama, som har hatt republikanske senatorer de siste 20 årene.

Moore var en outsider som vant nominasjonskampen tidligere i år med under ti prosentpoengs margin til motkandidaten. Hverken president Donald Trump eller senatsleder Mitch McConnell støttet Moore.

Trumps pressetalskvinne har sagt at Trump mener han bør trekke seg «hvis anklagene er riktige».

Moore har karakterisert anklagene som en «heksejakt» og sier dette er en organisert kampanje fra eget parti, demokratene og venstrevridde medier som kun serverer «falske nyheter».

– Dette er et desperat forsøk på å stoppe valgkampen min, sa Moore til tilhengere i Huntsville på søndag kveld.

Han tok til hurtigmeldingstjenesten Twitter på mandag og slo tilbake mot senatsleder McConnell.

«Den personen som bør fratre er @SenateMajLdr Mitch McConnell. Han har sviktet de konservative og må byttes ut. #DrainTheSwamp», skriver han og bruker et av valgløftene til Donald Trump om å rydde opp i hovedstaden («drain the swamp»).(Vilkår)

Thina Saltvedt håper #metoo-kampanjen gir aksept for å si ifra om uakseptabel oppførsel
Sjefanalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, håper #metoo-kampanjen fører til at vi kan få flere historier om maktmisbruk opp og ut i lyset.
01:47
Publisert: