– Jeg vil gi én million dollar til din favorittstiftelse, betalt av Trump, hvis du tar testen og den viser at du er «indianer», uttalte Trump i juli.

Warren la mandag frem DNA-bevis. Mesteparten av slektstavlen viser europeisk blod, men det er også nordamerikansk urfolksblod i genene, ifølge analysen som er gjennomført av professor Carlos Bustamente ved Stanford University.

Urfolkgenene dukket opp på slektstavlen for 60 generasjoner siden og ser ut til å stemme overens med Warrens tidligere uttalelser om at en tipptippoldemor var i hvert fall delvis stammet fra urfolkene.

Warren sendte mandag en påminnelse via Twitter til Trump, der hun fortalte at National Indigenous Women's Resource Center skal få pengene.

– Send dem din sjekk på én million dollar, skrev hun.

Etterpå ble Trump spurt av journalister om DNA-testen. Han svarte avvisende: «Hvem bryr seg?».

Deretter ble presidenten defensiv da han ble spurt på nytt om pengebeløpet.

– Jeg sa ikke det. Du bør lese det igjen, svarte Trump.

Trump har flere ganger gjort narr av Massachusetts-senatoren og kalt henne «Pocahontas». Han har anklaget henne for å lyve om å ha «indianergener» for å kunne oppnå fordeler gjennom karrieren.

Warren sa i et intervju med AP for seks år siden at hun og hennes brødre var blitt fortalt om denne delen av slektshistorien av foreldrene Don og Pauline Herring.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se hvordan Hareide har endret synet på statsministervalget
01:03
Publisert: