Abe er bekymret for Kinas økte militære tilstedeværelse i Sør-Kinahavet, ifølge japanske myndigheter. Første stopp er Filippinene torsdag, der Abe møter president Rodrigo Duterte, bare et døgn etter at Kina bruste med fjærene og sendte sitt eneste hangarskip inn i stredet som skiller Kina og Taiwan.

Abe ønsker å knytte sterkere bånd til Duterte og Filippinene, som har beveget seg nærmere Kina politisk, i takt med et stadig mer anstrengt forhold til USA og Washington.

Abes reise, bare en drøy uke for Donald Trump innsettes som USAs neste president, går også til Australia, Indonesia og Vietnam.

– Jeg ønsker å ha åpne, ærlige diskusjoner med landenes ledere om hvordan vi kan bidra til fred og stabilitet i regionen, sier Abe. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.