Det hvite hus' råd av økonomiske rådgivere har doblet anslagene om hvor mye den økonomiske veksten i landet reduseres ukentlig som følge av den delvise nedstengningen av det amerikanske statsapparatet, skriver avisen.

Nå erkjennes det også fra Det hvite hus at den delvis nedstengningen av statsapparatet i USA begynner å svi økonomisk.
Nå erkjennes det også fra Det hvite hus at den delvis nedstengningen av statsapparatet i USA begynner å svi økonomisk. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Nedstengningen, som nå er i sin fjerde uke, har blant annet ført til at 800.000 statlige ansatte ikke får utbetalt lønn, inkludert ambassadepersonale.

President Donald Trump har flere ganger fremhevet landets økonomiske tilstand som en av administrasjonens suksesshistorier, men nedstengningen kan føre til dårligere økonomi.

Tirsdag ble titusener av offentlige ansatte nødt til å jobbe uten lønn med behandling av selvangivelser, flytrafikk og sikring av mat og medisin. Det var Trump-administrasjonen selv som kalte de ansatte tilbake i et forsøk på å dempe effekten av nedstengningen.

Skulle få skattepenger i tide

46.000 permitterte ansatte i USAs skattevesen fikk beskjed om å komme tilbake på jobb, til tross for at «nedstengningen» gjør det umulig å gi dem lønn.

Regjeringen til president Donald Trump har lovet at folk som skal få penger tilbake på skatten, vil få utbetalingene i tide.

Det var også Trump som iverksatte nedstengningen da han nektet å skrive under på budsjettet 22. desember, fordi det ikke inneholdt de 5,7 milliarder dollarene han vil ha til bygging av grensemur. Demokratene mener den humanitære krisen han omtaler ved grensen, er delvis en konsekvens av hans egen politikk.

Trump sa 11. desember at han kommer til å være stolt over å stenge ned deler av offentlig sektor. Forrige fredag sa han at han fortsatt står inne for uttalelsen.

«Nedstengningen» nå er den lengste i USAs historie.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Eldre sprer mest falske nyheter på Facebook
02:40
Publisert: