Innsparingen er beregnet til å være omkring 115 millioner dollar og kan brukes til å øke sikkerheten på større flyplasser, hvor risikoen anses å være mye større, ifølge dokumenter CNN har fått tak i.

Kanalen skriver at TSA, etaten som ble opprettet etter terrorangrepene 11. september 2001, vurderer å fjerne sikkerhetskontrollen ved 150 flyplasser der kun fly med 60 eller færre passasjerer letter og lander.

Dersom TSA går inn for løsningen, vil reisende og deres bagasje i stedet blir gjennomsøkt ved overføring til større flyplasser, ifølge CNN.

I et svar til CNNs opplysninger sier talsperson Michael Bilello i TSA at det ikke har blitt tatt noen avgjørelse om å fjerne sikkerhetskontrollene noe sted i USA. Han svarer likevel ikke på om forslaget er oppe til vurdering.

– Hvert år, som del av den føderale budsjettprosessen, blir TSA bedt om å se på mulige operasjonelle innsparinger. I år er intet unntak, sier Bilello.

CNNs egen terroranalytiker Paul Cruikshank mener det vil være dumt å fjerne sikkerhetskontrollen, fordi grupper som al-Qaida og IS «fremdeles anser luftfart som et prioritert mål, også fly med færre enn 60 mennesker om bord».(Vilkår)

Det er lov å gjøre feil
Per Sandberg må levere inn telefonene og annet til gjennomsøking.
01:40
Publisert: