Det nye funnet kan gjøre Bahrain til en av verdens store oljeeksportører.

– Det foregår fortsatt undersøkelser for å fastslå hvor store mengder olje som kan utvinnes fra feltet, opplyste Bahrains oljeminister Sheikh Mohammed bin Khalifa al-Khalifa på en pressekonferanse onsdag.

Han opplyser at det også er funnet store mengder naturgass i området, som også vil bli gjenstand for en slik undersøkelse.

Fram til nå har landet kun hatt ett oljefelt – et felt som inneholder flere hundre millioner fat olje, men ikke milliarder slik det nye gjør.

Nyheten ble kjent søndag da regjeringen opplyste at det var gjort et historisk oljefunn på vestkysten ved øya Khaleej Al Bahrain Basin.

Det ble første gang oppdaget olje i Bahrain i 1932, og landet var det første i Persiabukta som begynte å eksportere olje.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.