– Guds straff til liberale California, var teksten over et bilde av et brennende landskap.

Den lokale republikanske politikeren Dave Johnson fra Columbiana County var raskt ute med å slette innlegget og beklage.

– Kvalmende, svarte David Betras, demokratisk politiker.

Etter sterke reaksjoner fra både egne følgere og andre politikere, skrev Johnson at han ikke ønsket å være respektløs mot de uskyldige ofrene, men at han kun forsøkte å peke på politikken som han mener bidro til brannen.

Mest dødelige

Samtidig fortsetter hundrevis av frivillige å lete i ruinene etter brannen Camp Fire. Tirsdag er levningene etter to personer funnet, noe som tar dødstallet opp til 81. Levningene er ofte aske eller små beinrester. Myndighetene tar i bruk en hurtig DNA-test som identifiserer innen to timer. Rundt 700 personer er fortsatt savnet.

Brannen er den dødeligste og mest ødeleggende man kjenner til i California noensinne. 13.000 hjem er nedbrent og store arealer, deriblant hele byen Paradise, er mer eller mindre totalskadd.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Da DN-kommentatoren fikk øye på reklameplakaten med det unike «Black Friday-tilbudet», gikk hun rett på kontoret og satte opp et regnestykke
01:23
Publisert: