– Å nekte Skottland muligheten for å bestemme sin egen fremtid når premissene for Storbritannia exit fra EU er klare, strider imot May's løfte om å jobbe for interessene til hele Storbritannia, sa Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon på en konferanse til det skotske Nasjonalpartiet, ifølge Bloomberg.com.

Vil bestemme selv

Sturgeon sa det viktigste prinsippet i diskusjonen om Skottlands ønske om en ny folkeavstemning for å løsrive seg fra Storbritannia, er at «Skottlands fremtid må være Skottlands egen avgjørelse».

– Å stå i veien for en folkeavstemning nekter oss det prinsippet, og åpner heller veien for at vårt lands fremtid blir bestemt av en stadig mer høyreorientert brexit-besatt regjering, sa Sturgeon, ifølge Bloomberg.com.

Sturgeon har tidligere sagt at partiet hennes vil jobbe for at en folkeavstemning senest høsten 2018.

"Svært uheldig"

Statsminister Theresa May sa torsdag at det er tidspunktet for en skotsk utmelding er svært uheldig «fordi Storbritannia trenger å fremstå som et forent land i forhandlingene om EU-utmeldingen. "

Ifølge meningsmålinger er 44 prosent av skottene positive til en løsrivelse fra Storbritannia, ett prosent færre enn resultatet ved folkeavstemningen i 2014, ifølge Sunday Times.

Slik gikk det da DN testet en av Austins nyeste VR-opplevelser
Bli med til South by Southwest, verdens fremste teknologikonferanse.
02:01
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.