Det ble nok en trøstesløs dag på verdens børser mandag, som ble avsluttet med at alle de ledende indeksene i USA falt over to prosent.

Spesielt hardt gikk det utover aksjene i europeiske detaljhandelsselskaper.

Verst av alle gikk det for den britiske kleskjeden Asos som stupte nesten 40 prosent etter et sjokkerende resultatvarsel.

Kurskollapsen i Asos sved spesielt hardt for Danmarks rikeste person, Anders Holch Povlsen (46), som gjennom sitt heleide selskap Bestseller eier 26,7 prosent av selskapet. Bare på sine Asos-aksjer måtte Povlsen konstatere at over 4,5 milliarder kroner av formuen ble barbert bort i løpet av noen timer mandag.

Anders Holch Povlsen er både konsernsjef og eneeier i Bestseller, som eier kjente butikker og varemerker som Vero Moda og Jack & Jones. Han tok over kleskjeden, som ble grunnlagt av hans foreldre, som 28-åring.

Formuen krymper kraftig

Den danske mangemilliardæren eier også en stor post i den tyske nettbutikken Zalando som har hatt som mål å bli motebransjens Spotify.

Mandag raste Zalando-aksjen 14 prosent og dermed forsvant ytterligere nesten én milliard kroner av Povlsens formue.

Anders Holch Povlsen ble tidligere i år rangert som Danmarks rikeste person med en antatt formue på 7,4 milliarder dollar. På den daglig oppdaterte oversikten står Povlsen nå oppført med en formue på 5,1 milliarder dollar (44 milliarder kroner). Det innebærer at rundt 20 milliarder kroner av danskens formue er fordunstet så langt i år.

Bloombergs milliardæroversikt rangerer imidlertid Anders Holch Povlsen som verdens 434. rikeste person med en antatt formue på «bare» 4,05 milliarder dollar (35 milliarder kroner), som er en nedgang på 3,63 milliarder dollar (31,4 milliarder kroner) siden årsskiftet.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Da den røde luen ble forbudt
DNs politiske julekalender | Luke 18: Den politiske nisselue.
01:47
Publisert: