Tilstanden til de skadde er ikke kjent.

I 17.30-tiden norsk tid holder London-politiet en pressekonferanse. Der blir det opplyst at knivangrepet var terror og at gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet.

I 19-tiden norsk tid skriver den engelske avisen the Guardian at gjerningsmannen hadde på seg en uekte bombevest. Samtidig skal tilstanden til en person som forsøkte å ta kniven fra gjerningsmannen være «seriøs», skriver avisen. Ifølge Guardian opptrådte gjerningsmannen alene.

Politikilder opplyser til Sky News at den angivelige gjerningsmannen er skutt av politiet. Opplysningen er imidlertid ikke bekreftet av politiet.

I 16.30-tiden norsk tid skriver London-politiet at de etterforsker saken som terror-relatert. Samtidig melder også nyhetsbyrået NTB at politiet har bekreftet at de skjøt en mann i forbindelse med knivhendelsen.

Metropolitan Police opplyser på Twitter at de ved 14-tiden lokal tid fikk melding om en knivhendelse på London Bridge. De sier at flere personer er skadd, og at en mann er pågrepet av politiet.

En BBC -journalist på stedet sier han så en gruppe menn som slåss på broen, at politiet kom til stedet, og at det ble avfyrt skudd.

Londons borgermester Sadiq Khan skriver i en Twitter-melding at han er i tett kontakt med politiet i forbindelse med hendelsen.

Bilder og video fra stedet viser en rekke politibiler på broen, som er sperret av. Også ambulanser er på stedet, ifølge Sky News.

Politiet ber folk i området om å følge instruksjoner fra politi på stedet. Undergrunnsstasjonen ved London Bridge er stengt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

To kvinner avbildet mens de løper fra området.
To kvinner avbildet mens de løper fra området. (Foto: Dominic Lipinski/AP/NTB scanpix)
Bevæpnet politi er til stede på London Bridge, og har stengt av broen for offentligheten. Områder i nærheten skal også være stengt, ifølge britiske medier.
Bevæpnet politi er til stede på London Bridge, og har stengt av broen for offentligheten. Områder i nærheten skal også være stengt, ifølge britiske medier. (Foto: Dominic Lipinski/AP/NTB scanpix)