Aksjekursen i Snap Inc. bykset umiddelbart opp ti prosent da kvartalsrapporten ble lagt frem tirsdag kveld etter børsslutt.

Forventningene til kvartalsrapporten var stor etter at Twitter la frem meget gode resultater før børsene åpnet tirsdag. Twitter-aksjen var tirsdag opp over 15 prosent, mens Snap-aksjen var opp vel fire prosent i ordinær handel.

Og Snap sviktet ikke.

Endelig økning

Snapchat kan for første gang på tre kvartaler vise til en oppgang i antall brukere. Årsakene er delvis en ny app for brukere av operativsystemet Android, og at eksisterende populære funksjoner og show fortsatt er populære.

Antall brukere økte fra 186 millioner i siste kvartal ifjor til 190 millioner i første kvartal i år. Trenden er altså snudd, men dette er fortsatt marginalt færre enn de 191 millionene brukere for et år siden. Analytikerne hadde på forhånd i snitt spådd 187,2 millioner brukere.

- Vi begynte året med et solid første kvartal med sterke resultater i hele virksomheten vår, med økning i daglig aktive brukere, brukerengasjementet og omsetning. Vårt tidlige momentum i dette regnskapsåret drives av vår evne til å innovere og igangsette våre mål om å la folk uttrykke seg, leve i nuet, lære om verden og ha det gøy sammen, sa Snap-sjef Evan Spiegel under en konferansesamtale tirsdag kveld.

En utfordring for Snap er å få brukerne til å bruke mer tid på Snapchat, som møter tøff konkurranse fra Facebook-eide Instagram. Snap har derfor lansert rundt femti nye show sist kvartal.

Negativt resultat

Snaps inntekter økte med 39 prosent til vel 320 millioner dollar, mot analytikernes konsensus på knapt 307 millioner dollar. Inntektene kommer fra salg av annonser på appen.

Inntektene per bruker økte også med 39 prosent mot samme kvartal ifjor, til 1,68 dollar per bruker.

Men Snap taper fortsatt penger, men mindre enn for et år siden. Selskapet har et negativt nettoresultat på 310 millioner dollar, tilsvarende 23 cent per aksje, mot 386 millioner dollar, eller 30 cent per aksje, for et år siden.

I motsetning til konkurrenter som Facebook og Google har ikke Snapchat i nevneverdig grad vært plaget av brudd på personverninnstillinger eller misbruk i større grad.

Tidligere denne måneden lanserte Snapchat også en plattform for gaming som det er knyttet forventninger til.

En knapp time ut i etterhandelen hadde den verste euforien lagt seg og Snap-aksjen var opp to prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.