Som USAs president har Donald Trump hatt tillatelse til å bryte noen av Twitters retningslinjer siden det han uttaler seg om i meldingene er av «offentlig interesse». Men fra 20. januar, når Joe Biden overtar som president, er det slutt på spesialbehandlingen av Trump, skriver nettstedet Marketwatch.

– Twitters tilnærming til verdensledere, kandidater og offentlige tjenestemenn er basert på prinsippet om at folk skal kunne velge å se hva deres ledere sier med klar kontekst. Dette betyr at vi kan merke meldinger med advarsler og begrense engasjementet til enkelte tweets. Men disse retningslinjene gjelder kun verdensledere og aktuelle kandidater, ikke privatpersoner som ikke lenger er i slike posisjoner, uttalte en talsperson for Twitter lørdag.

En slukøret president Donald Trump, her fotografert idet han returnerer til Det hvite hus fra en golfrunde rett etter at Joe Biden ble utpekt som USAs nye president lørdag. Selv på golfbanen la han ut Twitter-meldinger, som Twitter kort tid etterpå valgte å flagge.
En slukøret president Donald Trump, her fotografert idet han returnerer til Det hvite hus fra en golfrunde rett etter at Joe Biden ble utpekt som USAs nye president lørdag. Selv på golfbanen la han ut Twitter-meldinger, som Twitter kort tid etterpå valgte å flagge. (Foto: CARLOS BARRIA/Reuters)

Trump har fått en rekke Twitter-meldinger skjult og flagget de siste ukene fordi de er misvisende eller direkte usanne.

Bare lørdag, like før Joe Biden ble utpekt som ny president i USA, ble flere tweets på kort tid merket av Twitter. I en av meldingene skrev Trump at han hadde vunnet presidentvalget, med klar margin. Tidligere på dagen skrev han at hvis han ikke vant presidentvalget, var det på grunn av juks med stemmesedler.

Hvis Donald Trump fortsetter å komme med villedende Twitter-meldinger etter at han er ferdig som president, vil derimot ikke Twitter nøye seg med bare å merke tweetene. Da kan han bli suspendert eller rett og slett bli kastet ut av mikrobloggplattformen.

Flere av Trumps allierte er allerede utestengt eller permanent suspendert for å bryte Twitters standarder, inkludert radiovert Alex Jones og tidligere Det hvite hus-strateg Steve Bannon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.