Teknologi- og investeringsselskapet, som blant annet har investert nesten 30 milliarder kroner i norske oppstartsselskaper siden i fjor høst, la frem et historisk godt årsresultat på onsdag.

Selv 370 milliarder kroner på bunnlinjen er ikke nok for investorer.

«Vi trodde at Softbank ville følge opp de store tilbakekjøpene av aksjer fra tidligere med nye oppkjøp. Vi er svært overrasket over at det ikke skjer. Uten tilbakekjøp vil aksjekursen sannsynligvis gjenspeile resultatene i de børsnoterte investeringene», skriver Jefferies i en analyse, gjengitt av Bloomberg.

Grunnlegger og konsernsjef Masayoshi Son var frustrert under resultatpresentasjonen og mente at investorer ikke gir ham ære nok for verdiene som er skapt i Softbank.

Investeringer i blant andre de børsnoterte selskapene Alibaba og Coupang gjør at de underliggende verdiene i Softbank burde gi en aksjekurs på 15.000 yen, ifølge Son.

Torsdag morgen ligger kursen på 8500 yen – 43 prosent lavere enn hva Son mener er en riktig kurs.

For ett år siden la Softbank frem et historisk stort underskudd fra store tap på investeringer i oppstartsselskaper som Wework og Uber i delingsøkonomien. Dette er det tredje høyeste i verden – bak Apple og Saudi Aramco.

– Overskudd og omsetning måles i billioner av yen (1000 milliarder, red anm), men for bare ett år siden hadde vi et rekordstort underskudd. For Softbank den nye normalen at overskudd og tap måles i billioner yen, sa Son.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.