Mer enn 41 millioner personer er berørt av flom som har rammet store områder av Bangladesh, den sørlige delen av Nepal og nordlige områder i India. Også Pakistan er rammet av flom.

2100 døde

Monsunregnet som startet i juni har vokst i omfang og utløst store oversvømmelser, flom og jordskred. Mer enn 2.100 personer har mistet livet i de fire landene.

– Over 5 millioner mennesker sliter nå i Sør-Asia etter å ha fått sine hus lagt i ruiner eller ødelagt. Hele landsbyer er vasket bort, sier Martin Faller, som er viseregiondirektør for Asia og Stillehavsområdet i Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger.

Flere hundre tusener flomofre sliter fortsatt med å overleve det som har vært den verste flommen i regionen på flere tiår, ifølge Røde Kors.

– Vi risikerer nå en grusom krise nummer to i form av matmangel og sykdom, med mindre vi får nødvendige midler til å tilby den hjelpen som det er størst behov for, sier han.

Sykdommer florerer

Flomvannet er mange steder på retur, men det er mangel på livsviktige forsyninger etter at matlagre og avlinger er blitt ødelagt. I Bangladesh er over 13.000 tilfeller av vannbårne sykdommer registrert, blant dem diaré og luftveissykdommer.

– Sykdommer som diaré, malaria og denguefeber øker i noen områder. Vi har behov for hjelp for å hindre ytterligere dødsfall og lidelser, sier Mozharul Huq i Røde Halvmåne i Bangladesh.(Vilkår)

Nå kan du operere inn nøkkel og boardingkort i huden
IFA-messen i Berlin huser alle de store elektronikkprodusentene. Men små oppstartsbedrifter får også vise seg fram i en egen utstilling kalt IFA Next.
01:01
Publisert: