I vinter hadde Sør-Australia flere hetebølger og det var jevnlige strømbrudd. Kraftselskapene la skylden på tekniske problemer ved et gasskraftverk og for liten kapasitet ved vindmøllene. Politikerne har i mange år utsatt å gi nye konsesjoner.

Tesla mente at problemene kunne løses ved å lagre energi, og lovet å løse energiproblemene i løpet av 100 dager. Dermed startet selskapet bygging av et av verdens største batterikomplekser ved et vindkraftverk. Målet er at batteriene skal kunne lagre energi og distribuere til kundene når det er på det varmeste rundt nyttår.

«Tesla vil installere systemet og få det i drift i løpet av 100 dager etter kontraktsinngåelse – hvis ikke er det gratis. Er det seriøst nok for deg?» spurte Musk.

Prosjekter har investeringer på rundt 750 millioner kroner. Musk lovet Teslas investorer at selskaper ikke vil ta et mulig tap.

Da avtalen ble signert 29. september i år var Tesla allerede halvveis i installeringen. Onsdag kveld kom nyheten om at installeringen er ferdig og at den skal testes. Dersom alt fungerer som det skal har dermed Musk klart å holde løftet sitt, og slipper en mulig regning på 750 millioner kroner.

– Gratulerer til Tesla og sør-australske myndigheter som har jobbet så hardt for å dette bygget og installert på rekordtid, skriver Tesla-sjef Elon Musk på Twitter. (Vilkår)

Går det an å få boliglån på to minutter i DNB? Se hvordan det gikk da DNs journalist testet
02:04
Publisert: