De 29 medlemmene har brutt med krefter i partiet som ønsker å forbli lojale til president Park Geun-hye, som nasjonalforsamlingen i desember stemte for å stille for riksrett. Før splittelsen hadde Parks konservative parti Saenuri (Ny verden) 128 av de 300 setene i parlamentet og partiet sitter dermed igjen med under en tredel av stemmene.

Utbryterne planlegger å starte et nytt parti som foreløpig har fått navnet Det nye konservative partiet. Ifølge nyhetsbyrået AP vil gruppen trolig prøve å få avtroppende FN-generalsekretær Ban Ki-moon til å stille som deres presidentkandidat ved valget neste år.

Ban har tidligere antydet at han vurderer å stille som presidentkandidat.

– Jeg vil ta en seriøs vurdering på hva jeg kan gjøre for landet mitt, sa han på en pressekonferanse i forrige uke. Han viste til den politiske uroen i landet, og sa han forstår at «befolkningen lengter etter en nytt og inkluderende lederskap.»

Den nåværende presidenten anklages for å være involvert i en korrupsjonsskandale tilknyttet venninnen Choi Son-sil. Choi er siktet for korrupsjon og maktmisbruk og anklages for å ha brukt sitt nære vennskap med presidenten til å påvirke regjeringen, samt til å presse selskaper til å gi store pengebeløp til en stiftelse hun selv skal ha beriket seg på.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.