Påtalemyndigheten i Sør-Korea ba mandag om å få forlenget avhøret av Lee Jae-young. Samsung-toppen ble pågrepet tidligere i måneden og er siktet for bestikkelser og korrupsjon. Det mistenkes at 48-åringen har gitt bestikkelser tilsvarende over 330 millioner kroner til president Park Geun-hyes nære venninne Choi Son-sil. Sistnevnte har havnet i hardt vær i en sak der hun skal ha utnyttet vennskapet med presidenten til å presse store bedrifter for penger.

Det er statsminister og fungerende president Hwang Kyo-ahn, som tar seg av Parks oppgaver mens saken pågår, som har satt foten ned for en forlengelse, skiver AFP. Årsaken er bekymringen for den politiske stabiliteten i landet.

Ifølge nyhetsbyrået Yonhap har påtalemyndigheten planlagt å sikte Lee Jae-young dersom forespørselen om forlengelse ikke blir innfridd.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Thaiskolen del 2: Tom kha gai
Norges beste Thai-kokk, Terje Ommundsen lærer deg å lage ekte Thai-mat hjemme. Denne uka viser han hvordan du kan lage kyllingsuppen Tom Kha Gai.
01:19
Publisert: