I en tale i Pyongyang oppfordret Moon til at fiendtligheten mellom landene opphører, og ber innbyggerne i nord og sør om å bygge en fremgangsrettet og fredfull fremtid sammen.

«Vi har levd sammen i 5.000 år og levd adskilt i 70 år. Jeg foreslår nå at vi fullstendig avskaffer fiendtligheten fra de siste 70 årene og tar et stort steg mot fred, slik vi kan bli ett igjen», sa Moon.

Historikere sier at tidslinjen på 5.000 år er en grunnløs påstand, som ble en del av Sør-Koreas offisielle historie da den ble innført i skolebøkene under diktator Chun Doo-hwan på 1980-tallet.

Sør-Koreas president Moon Jae-in er for første gang på besøk i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang, hvor han besøker landets leder Kim Jong-un.

Onsdag la statslederne frem en felles erklæring etter toppmøtet. Begge mener at de har tatt et stort skritt mot fred og full atomnedrustning ved å inngå en rekke nye avtaler som både omhandler sikkerhetsspørsmål og nedrustning, samt tiltak for å bedre kontakten og samarbeidet mellom de to landene.

De har også bestemt seg for å sammen søke om å arrangere de Olympiske sommerleker i 2032.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Ekstraordinær aligoté
Denne vinen setter en ny standard i Burgund.
01:45
Publisert: