65 år gamle Park ble stilt for riksrett og avsatt som president i mars, og hun ble deretter pågrepet og varetektsfengslet, anklaget for korrupsjon og maktmisbruk.

Ifølge tiltalen brukte hun sin status som president til å skaffe seg bestikkelser fra bedrifter eller krenke deres rett til fritt å styre seg selv. Hun nekter for ha gjort noe galt.

Rettssaken ventes å åpne i løpet av få uker, og Park vil bli sittende i varetekt. Det er ventet at saken vil pågå i opptil seks måneder.

Parks nære venn og samarbeidspartner Choi Soon-sil er allerede stilt for retten. Choi har erklært seg ikke skyldig i henhold til en siktelse som omfatter blant annet maktmisbruk og forsøk på bedrageri.

Den avsatte presidenten var lenge blant landets mest innflytelsesrike konservative politikere og ble valgt inn i nasjonalforsamlingen fem ganger. Hun er datter av Park Chung-hee, som styrte Sør-Korea med jernhånd på 1960- og 1970-tallet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Når er sausen ferdig?
00:45
Publisert: