Chun var 90 år gammel. Myndighetene opplyser at han døde tirsdag morgen.

Tidligere sa politiet at han hadde fått hjerteinfarkt i hjemmet sitt i hovedstaden Seoul og at nødetatene hastet ut til boligen.

Den tidligere presidentens døde kropp ble hentet på båre fra hans hjem i Seoul tirsdag.
Den tidligere presidentens døde kropp ble hentet på båre fra hans hjem i Seoul tirsdag. (Foto: Kim Hong-Ji/Reuters/NTB)

Chun grep makten i et militærkupp i 1979 og ble sittende i rundt åtte år. Han slo brutalt ned på prodemokratisk opposisjon og sørget for at titusenvis av mennesker, mange av dem studenter, ble pågrepet.

Chun grep makten i et militærkupp i 1979 og slo brutalt ned på prodemokratisk opposisjon. Her holder han en pressekonferanse i Seoul i 1978.
Chun grep makten i et militærkupp i 1979 og slo brutalt ned på prodemokratisk opposisjon. Her holder han en pressekonferanse i Seoul i 1978. (Foto: Yonhap/AP/NTB)

Ifølge offisielle tall ble rundt 200 mennesker drept i 1980 da regjeringsstyrker slo ned på demonstrasjoner i byen Gwangju sør i landet. Aktivister mener imidlertid at det reelle antallet kan være opptil tre ganger så høyt.

Chun tillot noe økonomisk liberalisering i sin tid ved makten og skaffet Sør-Korea OL i Seoul i 1988. Etter stort press fra folket tillot han også Sør-Koreas første frie valg, og han ble den første presidenten til å på fredelig vis gi fra seg makten.

Chun ble dømt til døden for forræderi, her ankommer han den første rettssaken i februar 1996, iført fengselsuniform.
Chun ble dømt til døden for forræderi, her ankommer han den første rettssaken i februar 1996, iført fengselsuniform. (Foto: Yun Jai-hyoung/AP/NTB)

Chun ble i 1996 dømt til døden for forræderi, delvis for hendelsene i Gwangju, men henrettelsen ble omgjort etter anke, og han ble senere benådet og løslatt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.