Park ble fredag dømt til seks års fengsel for å ulovlig ha tatt imot 3,3 milliarder won (24 millioner kroner) fra landets etterretningsbyrå, og ytterligere to års fengsel for på upassende vis ha blandet seg inn i sitt partis valg av kandidater til nasjonalforsamlingen.

Fredagens dom er en separat sak som omhandler ytterligere korrupsjonstiltaler. Med denne dommen kan Park risikere flere tiår i fengsel.

I april ble Park dømt til 24 års fengsel for maktmisbruk, utpressing og for å ha tatt imot bestikkelser, men denne dommen er anket av påtalemyndigheten.

Fredag var det også et rettsmøte i ankebehandlingen i denne saken, og påtalemyndigheten ba da om 30 år fengsel imot Park. Det er samme påstand som i forrige rettsrunde, melder nyhetsbyrået Yonhap.

Park (66) ble avsatt i en riksrettsprosess og ble pågrepet i mars i fjor. Hennes avgang kom etter at hundretusener av sørkoreanere hadde demonstrert i gatene i lang tid med krav om at hun måtte gå av.

(©NTB)(©NTB)(Vilkår)

Meretes utvalgte: Amerikas beste zinfandel
En delikat zinfandel høres ut som en av vinverdenes største motsigelser. Men den finnes, tro meg. Og den er ypperlig til grillmaten.
01:13
Publisert: