I midten av april innførte Facebook nye regler for reklame, som skal gjøre det vanskeligere å spre falsk informasjon via nettstedet.

Reglene pålegger enkeltpersoner eller grupper som publiserer politisk reklame å være registrert i landet de vil at reklamen skal vises i.

Det skaper problemer for EU-partiene, som mener det vil hindre dem i å drive valgkamp på tvers av grenser i Europa.

Kan få omgå reglene

Etter sterk kritikk fra og søksmålstrusler fra Brussel, vurderer nå nettstedet å myke opp reglene.

Ifølge Financial Times har Facebooks PR-sjef, tidligere visestatsminister i Storbritannia Nick Clegg, vært i kontakt Europaparlamentets president Antonio Tajani om muligheter for EU-partiene å omgå reglene.

I et brev avisen har fått innsyn i, lister Clegg opp 19 EU-partier, grupper og institusjoner som kan unntas reglene i en måned frem mot valget 26. mai.

Clegg skal ha skrevet at Facebook undersøker om det er teknisk mulig å lage løsninger som lar administratorer i Brussel reklamere på tvers av europeiske grenser.

Ikke for alle

Det ser imidlertid ikke ut til at enkeltpolitikere i parlamentet får unntak fra reglene under valgkampen.

– Vi ser hvorfor disse institusjonene har et behov for å føre en kampanje som treffer folk i hele EU, men vi vet ikke om tilfeller der en individuell kandidat ville trengt å treffe et stort antall land, skriver Clegg i brevet, ifølge Financial Times.

Det vil innebære at kandidater som stiller til valg for å ta over stillingen til Jean-Claude Junckers og bli den neste presidenten for Europakommisjonen, vil måtte ha ansatte registrert i hvert av de EU-landene de vil drive valgkampanje i. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.