– Mars, her kommer vi, skrev SpaceX-grunnlegger Elon Musk på Twitter få minutter etter testflygingen.

Han forklarte at den eksplosive avslutningen skyldtes at landingshastigheten var for stor. Men gjennomføringen av testen var vellykket, påpekte han, og viste til den ubemannede testflyvningens avgang, endring av stilling i luften, og deretter den presise landingsbanen på vei ned igjen.

Her avslører Elon Musk enda et talent: – Jeg bare våknet opp om morgenen, og hadde det i hodet
Elon Musks egen musikkproduksjon ble avslørt under utdelingen av Axel Springer-prisen, som gis til innovative mennesker.
01:33
Publisert:

– Vi fikk alle data vi trengte. Gratulerer til SpaceX-teamet, skrev Musk.

Testflygingen med prototypen av en fullskalaversjon av Starship, SN8 (Starship nummer 8), skjedde i Texas natt til torsdag norsk tid. Fartøyet nådde en høyde på 12,5 kilometer og var 4 minutter og 45 sekunder i luften.

Tidligere har mindre prototyper av fartøyet blitt testet, bare noen få hundre meter opp i luften.

Tidligere i uken ble det også gjort forsøk som ble avbrutt.

Byggingen av SN9, neste prototyp, er allerede snart ferdig.

Målet er at Starship skal brukes til alt fra utplassering av satellitter, til å frakte mennesker og last til månen og Mars.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.