– Det vil bli en folkeavstemning om selvstyre, ikke full selvbestemmelse, sa statsminister Pedro Sanchez til den spanske radiokanalen Cadena Ser mandag.

Forslaget om ny folkeavstemning kommer 11 måneder etter katalanske myndigheter arrangerte en folkeavstemning om løsrivelse fra Spania, til tross for at spanske myndigheter på forhånd gjorde det klart at en slik avstemning var grunnlovsstridig.

Det er foreløpig ukjent når den eventuelle folkeavstemningen skal arrangeres. Statsministerens mindretallsregjering trenger støtte fra katalanske separatistpartier for å få gjennomslag for folkeavstemningen.

I juli møtte en spansk statsleder en katalansk leder for første gang på to år. Siden har Spanias nye statsminister Pedro Sanchez hatt samtaler med Catalonias regionspresident Quim Torra om områdets fremtid.

Torra ønsker at regionen, som står for en femdel av landets økonomi, skal bli en selvstendig stat.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik blir en boks tomater sunn, billig og spennende mat.
Studentmat: En boks tomater byr på uante muligheter. Det gjelder bare å komme på dem, og å unngå at alt smaker surt og metallisk.
01:34
Publisert: