I tillegg planlegger myndighetene å utvide restriksjoner som ble innført for 850.000 mennesker i og rundt den spanske hovedstaden for et par dager siden.

Innbyggere får kun reise ut av de aktuelle områdene for å dra på jobb, skole eller til legen. Fredag vil det bli opplyst hvilke nye områder som skal omfattes av begrensningene.

– Situasjonen er ikke god, verken i Spania eller i Madrid, sa Ignacio Aguado, hovedstadsregionens visepresident, på en pressekonferanse onsdag.

Myndighetene i Madrid håper å få hjelp fra militæret til koronatesting og desinfisering i de rammede områdene. I tillegg har de bedt den spanske regjeringen om 222 ekstra politifolk til å håndheve karanteneregler.

Det er også behov for flere leger, og myndighetene ønsker å ansette 300 nye leger fra land utenfor EU, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Komplekse regler har imidlertid gjort dette vanskelig.

Spanias helseminister Salvador Illa oppfordret denne uken innbyggerne i Madrid til å begrense sine bevegelser og sin sosiale kontakt så mye som overhodet mulig.

Professor forklarer: Slik smitter korona
Professor Benjamin Cowling ved HKU gjennomgår metodene for smittereduksjon. Ventilasjon kan være jokeren.
02:05
Publisert:

I Madrid er det blitt registrert over 770 smittetilfeller per 100.000 innbyggere over en periode på 14 dager. Dette er nesten tre ganger så høyt som det gjennomsnittlige smittenivået i Spania – som er det høyeste i EU.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.