– Etter samtaler med Theresa May innser jeg at vi er langt unna hverandre. Vår regjering vil alltid forsvare Spanias interesser. Hvis det ikke blir forandringer, vil vi legge ned veto mot brexit, tvitret Spanias statsminister Sanchez.

Han truer med å si nei til brexitavtalen hvis formuleringene om Gibraltar ikke endres. Dermed kan Gibraltar-kravet velte hele brexit.

Gibraltar ligger på Spanias sørkyst og har vært britisk territorium siden 1713. Men Spania har gjentatte ganger gjort krav på regionen.

– Gibraltar tilhører ikke Storbritannia, har Sanchez sagt.

Nyhetsbyrået Reuters melder at bekymrede EU-forhandlere har foreslått å ta opp Spanias krav i en separat uttalelse søndag, som ikke vil være en del av brexit-forhandlingene med Storbritannia.

Black Friday-tilbudet som får de unge til å gå bananas med pengene
Samme uskyldige lek mange vil huske fra 70-tallet. Bare at nå er det milliardindustri.
01:06
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.