President Donald Trumps tale til 30.000 guttespeidere på landsleir i West-Virginia mandag kveld har ikke gått upåaktet hen.

– Hvem f..... vil snakke om politikk foran guttespeidere? innledet Trump, før han fortsatte å snakke om nettopp politikk.

Tidligere presidenter som har talt på landsleiren som holdes hvert fjerde år, har typisk styrt unna politikk og i stedet snakket varmt om typiske «speider-verdier» som pålitelighet, lojalitet og tapperhet.

Den tradisjonen brøt Trump til fulle. I talen angrep blant annet Trump sine politiske fiender, truet med å sparke medarbeidere og fordømme medias «falske nyheter».

– Beklager oppriktig

Trump snakket også om helsereformen og hans forsøk på å bli kvitt Obamacare, og han refset forgjengeren Barack Obama for ikke å ha besøkt speiderleiren under sin tid som president.

Torsdag kveld rykket øverste leder for guttespeiderne i USA, Michael Surbaugh, ut med en unnskyldning til alle i speiderbevegelsen som eventuelt er blitt støtt eller skremt av Trumps tale, skriver Time.

– Jeg ønsker å uttrykke min oppriktige unnskyldning til alle i speiderfamilien som ble støtt av den politiske retorikken som ble brakt inn i landsleiren. I årevis har folk oppfordret oss til å ta stilling til politiske saker, og vi har standhaftig forblitt uavhengige og nektet å kommentere politiske spørsmål. Vi beklager oppriktig at politikk ble en del av speider-programmet, skrev Surbaugh i en kunngjøring.

– En skam

Men det er ikke bare speiderledere som har reagert på Trumps tale. Også speiderforeldre er sinte over den høyst politiske talen og truer med å nekte barna sine i å fortsette i speideren, skriver Independent.

Flere har karakterisert talen som «politisk indoktrinering». Eller som verten Trevor Noah i tv-programmet The Daily uttrykte det; «Kjære Jesus! Trump høres mindre ut som en president og mer som en overstadig beruset stefar».

Ifølge Independent har tusenvis av mennesker siden mandag lagt ut sinte kommentarer på speidernes sider i sosiale medier.

– Jeg vil trekke sønnen min ut av speideren etter stillheten etter den politiske indoktrineringen på landsleiren. Det er en skam at dette får stå uimotsagt, skrev Marc Frischhertz på Facebook.

Andre gikk enda lenger ifølge avisen: En Twitter-bruker skrev at familien trakk 14 gutter ut av speideren etter «det som i bunn og grunn var et Hitler-ungdomsmøte».(Vilkår)

Slik blir man en god butler
Kanadiske Conrad Bogus (28) har studert døgnet rundt i åtte uker for å bli den perfekte butler. Bli med på siste skoledag på International Butler Academy.
02:01
Publisert: