Denne gangen dreier det seg om skribenten Jerome Corsi, som har bånd til tidligere Trump-medarbeider Roger Stone. Corsi bekrefter overfor AP at han har forhandlet om å inngå en avtale med påtalemyndigheten, men vil ikke si mer om saken.

Corsi uttalte under en YouTube-sending i forrige uke at han venter å bli siktet for å ha løyet for politiet, men fremholdt da at han var uskyldig.

Muellers etterforskere har avhørt Corsi som ledd i granskningen av Stones forbindelse til Wikileaks. Amerikanske etterretningstjenester mener Russland sto bak tyveriet av en stor mengde eposter fra Demokratene og Hillary Clintons valgkampapparat under valgkampen i 2016, eposter som senere ble offentliggjort av Wikileaks.

Ventet å bli tiltalt

Offentliggjøringen ble et stort problem for Clintons valgkamp, og antas å ha bidratt til valgnederlaget. Muellers etterforskere jobber nå for å finne ut om Stone og andre av Donald Trumps medarbeidere hadde kjennskap til Wikileaks' offentliggjøringer på forhånd.

Corsi har tidligere jobbet for nettstedet InfoWars, kjent for sin spredning av konspirasjonsteorier. Han har samarbeidet med granskerne i rundt to måneder, og har levert inn to datamaskiner og en mobiltelefon. Han har også gitt FBI tilgang til epostkontoer og Twitter-meldinger. Nylig har han imidlertid uttalt at samtalene med etterforskerne har «gått i luften».

– Jeg regner med at jeg i løpet av de nærmeste dagene vil bli tiltalt av Mueller, har Corsi uttalt, samtidig som han ba om donasjoner til et fond til juridiske utgifter.

Snart to års drama

Slik har Russland-etterforskningen utviklet seg trinn for trinn:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 • I januar 2017 besluttet Representantenes hus i Kongressen å granske den påståtte kontakten mellom Russland og Donald Trump og hans medarbeidere i forkant av presidentvalget i USA.
 • I februar 2017 skrev New York Times at avlyttede telefonsamtaler viste at valgkampmedarbeidere og andre tilknyttet Trump gjentatte ganger i 2016 hadde kontakt med høytstående russiske etterretningsagenter.
 • I februar 2017 viderebrakte CNN og New York Times ubekreftede opplysninger om at russerne skal ha forsøkt å påvirke Trump i minst fem år, blant annet ved å tilby ham lukrative forretningsavtaler.
 • Trump måtte samme måned sparke sin nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn da det kom frem at han hadde hatt kontakt med Russlands ambassadør Sergej Kisljak i desember, uten å informere om dette.
 • I mars 2017 ble justisminister Jeff Sessions anklaget i Washington Post for å ha hatt kontakt med Russlands ambassadør to ganger i 2016 uten å ha opplyst om det.
 • Samme måned bekreftet FBI-sjef James Comey for første gang at FBI etterforsker Russland for innblanding i valget og de påståtte forbindelsene mellom russerne og Trumps medarbeidere. 10. mai ble Comey oppsagt av Trump.
 • 17. mai 2017 ble tidligere FBI-direktør Robert Mueller utpekt som spesialetterforsker for å granske den mulige russiske innblandingen i valget.
 • I juli 2017 ble det kjent at Trumps sønn, Donald junior, i juni i fjor hadde et møte med en russisk advokat, etter å ha blitt lovet ødeleggende informasjon om Hillary Clinton. Informasjonen skulle stamme fra russiske myndigheter. Trump seniors svigersønn og nåværende rådgiver Jared Kushner deltok også på møtet. Presidenten sier han ikke kjente til møtet.
 • I september 2017 måtte Donald Trumps sønn møte i Kongressen for å forklare seg om sine kontakter med russere under valgkampen.
 • I oktober 2017 ble Trumps tidligere valgkampleder Paul Manafort og hans forretningspartner Rick Gates tiltalt av Mueller for en rekke forhold, blant annet for å ha mottatt store beløp fra Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj og for å ha skjult dette for myndighetene.
 • En tidligere medarbeider i Trumps valgkampstab, George Papadopolous, innrømmet samtidig å ha løyet til FBI i forbindelse med Russland-etterforskningen.
 • 1. desember 2017 ble det kjent at Flynn siktes av spesialetterforsker Robert Mueller for å ha løyet til FBI om sin Russland-kontakt.
 • 16. februar 2018 opplyser Mueller at en storjury har reist tiltale mot 13 russiske statsborgere og tre russiske selskaper for en rekke lovbrudd, deriblant innblanding i valget.
 • 9. april foretar FBI en razzia mot Trumps tidligere advokat Michael Cohen etter henvisning fra Mueller. Noen måneder senere sier Cohens advokat, Lanny Davis, at Cohen gjerne vil bidra i Russland-etterforskningen.
 • 13. juli 2018 opplyser justisdepartementet at en storjury på Muellers anmodning har tiltalt tolv agenter fra russisk militæretterretning for blant annet hacking av Demokratene før valget.
 • 7. november får USAs justisminister Jeff Sessions sparken. Han erstattes av Matthew Whitaker, som tidligere har uttalt seg svært kritisk om Muellers arbeid.
 • 21. november 2018 bekrefter Trump at han har gitt skriftlige svar på spørsmål fra spesialetterforsker Robert Mueller om Russlands antatte valginnblanding.

Trump ringte general for å høre hvordan det gikk i Afghanistan. Etter tre setninger, tok han over selv
01:33
Publisert: