Flere britiske medier har skrevet at Erling Braut Haaland er nær en avtale med Manchester City. Det er ventet at han om kort tid offentliggjør at han flytter fra Borussia Dortmund.

Manchester City er av mange eksperter pekt ut som en meget sannsynlig ny destinasjon. Real Madrid løftes fram som den andre seriøse kandidaten.

Lørdag spiller Haaland toppkamp i 1. Bundesliga mot Bayern München.

Dersom han skifter beite før neste sesong, ligger overgangssummen på bare cirka 720 millioner kroner på grunn av en innbakt klausul i avtalen med den tyske klubben. Det er omtrent halvparten av hans antatte markedsverdi på 1,5 milliarder.

Mandag kveld meldte den britiske tabloidavisen Daily Mail at Haaland og hans representanter, som inkluderer den mektige agenten Mino Raiola, har kommet til enighet med Manchester City om betingelser.

Ifølge avisens opplysninger skal Manchester City ha tilbudt en totalpakke som vil gjøre spissen til den best betalte spilleren i Englands toppdivisjon Premier League, med en ukelønn på over 500.000 pund. Det tilsvarer om lag 5,75 millioner kroner etter dagens kurs.

Ifølge overgangsguruen Fabrizio Romano, vil Haalands valg ikke komme an på lønn eller andre ytelser, men snarere sportslige grunner, slik han alltid har gjort i sin karriere så langt.

Tirsdag ettermiddag slenger velrenommerte The Athletic seg på. Deres journalist David Ornstein, regnes som en av de fremste reporterne på overgangsmarkedet i fotball, og han skriver nå at «Erling Haaland har gitt grønt lys til en overgang til Manchester City i sommer».

Opplysningene til Daily Mail kommer samtidig som at Dortmund så sent som i forrige uke insisterte på at det ennå ikke er enighet rundt Haaland.

Den tidligere fotballspilleren Jan Åge Fjørtoft gjentok budskapet tirsdag formiddag. Fjørtoft, som villig deler informasjon om Haaland-sagaen på sin Twitter-konto, med henvisninger til kilder tett på prosessen, har gjentatte ganger understreket at "tallene" som det henvises til i mediene ikke er nøyaktige.

Søndag twitret Fjørtoft etter at Bayern-sjef Oliver Kahn sa at de var ute av kampen om å signere Haaland fordi den finansielle pakken var for heftig.

- Vel, vel ... ser frem til den dagen hele sannheten om dette vil bli avslørt, skrev Fjørtoft.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.